Kako pripremiti psa ili mačku za prvu posetu salonu?

Dovođenje vašeg ljubimca u salon po prvi put može biti stresno iskustvo i za vas i za vašeg krznenog prijatelja. Međutim, uz malo planiranja i dobru pripremu, ova poseta postaje pravo zadovljstvo za vašeg ljubimca. Evo kako da pripremite svog ljubimca, bilo psa ili mačku za njihovu prvu posetu salonu.

Nemojte tražiti samo najbliži salon

Najbliži salon za gruming često nije najbolji salon u koji možete odvesti svog krznenog prijatelja. Evo razmislite i sami, da li idete kod najbližeg frizera, ili kod onog kod koga vam je najprijatnije i kome ne morate da objašnjavate kako želite da vas ošiša.

Naš Royal Groom salon se nalazi u Beogradu, u prijatnom okruženju Lekinog brda u Šumicama, tik preko puta Hrama Preobraženja Gospodnjeg. U okolini se nalazi i niz znamenistosti, restorana i kafića, koje možete obići dok čekate da se završi tretman.

Istražite salon

Istražite salon koji planirate da posetite da biste bili sigurni da imaju dobru reputaciju i da su iskusni u rukovanju kućnim ljubimcima. Potražite recenzije na mreži i pitajte prijatelje ili članove porodice za preporuke.

Naviknite svog ljubimca na rukovanje

Ako je vaš ljubimac jako mlad, trebalo bi odmah da ga navikavate na pokrete rukom preko krzna. Započnite nežnim rukovanjem šapama, ušima i repom svog ljubimca. To će im pomoći da se naviknu na dodirivanje i rukovanje na različite načine, što će im olakšati posetu salonu.

Upoznajte svog ljubimca sa alatima za negu

Pokažite svom ljubimcu četke, češljeve i druge alate za negu koje planirate da koristite. Pustite ih da njuše i pregledaju alate kako bi im pomogli da se osećaju prijatnije sa njima.

Prilagodite svog ljubimca na zvuke salona

Pustite video ili audio klipove salona za kućne ljubimce da biste pomogli svom ljubimcu da se navikne na zvukove koje će čuti tokom posete. Ovo može pomoći da se smanji njihova anksioznost i da se osećaju opuštenije.

Napravite raspored

Odredite termin i ritam dolazaka za posetu salonu vašeg ljubimca i pridržavajte se redovnog rasporeda. Ovo će pomoći vama da vam ljubimac bude zdrav i čist, a ljubimcu da se oseća ugodnije sa iskustvom i raduje se novim posetama.

Spakujte mu neki poznat predmet

Ponesite sa sobom poznatu igračku, ćebe ili komad odeće kako biste pomogli vašem ljubimcu da se oseća kao kod kuće u salonu. Ovo je super trik za prvi dolazak, a kasnije je po želji i zaista ne bude potrebno.

Budite strpljivi i pozitivni

Kada stignete u salon, budite strpljivi i pozitivni. Dajte svom ljubimcu dovoljno vremena da njuška okolo i da se udobno smesti u novom okruženju. Mi apsolutno imamo razumevanja da je svaki ljubimac poseban i da nekad treba više vremena da se navikne na negu i pažnju tuđih ruku.


Uz ove savete, možete osigurati da prva poseta vašeg ljubimca salonu bude pozitivno iskustvo bez stresa. Ako tražite salon za kućne ljubimce u Beogradu, obavezno pogledajte salon za kućne ljubimce na Lekinom brdu, prekoputa Hrama. Budite sigurni da će RGC tim iskusnih grumera pružiti vašem ljubimcu najbolju negu i pažnju, obezbeđujući srećnog i zdravog ljubimca.

Napominjemo da koristimo isključivo vrhunske alate, preparate i kozmetiku brendova Artero, Hydra, DeZynaDog koju i prodajemo na našem sajtu groomingoprema.com.

©2023 RGC d.o.o. | Sva prava zardržana | Izrada sajta ХАЈДУЦИ